Lions

The International Association of Lions Clubs - Lions Clubs International - ble stiftet 7. juni 1917 av den amerikanske forretningsmannen Melvin Jones. Lions kom til Europa i 1948, med Sverige som første europeiske land, og Lions Club Stockholm som første klubb. Året etter kom Norge med i Lions, som det fjerde land i Europa. Lions Club Oslo var den første lionsklubb i Norge.

VI FINNER EN MENGDE ULIKE SAMFUNNSFORMER OG KULTURER I LIONS. MEN VI HAR ET FELLES VERDIGRUNNLAG OG FELLES MÅL. DETTE GJØR LIONS TIL EN VERDENSOMSPENNENDE ORGANISASJON, OG IKKE BARE TIL ENKELTSTÅENDE KLUBBER OG NASJONER.

ETTER DETTE HAR LIONS FÅTT INNPASS I ALLE VERDENSDELER. LIONS HAR I DAG CA 1,4 MILLIONER MEDLEMMER I 196 LAND OG GEOGRAFISKE OMRÅDER LIONS CLUBS INTERNATIONAL ER I DAG VERDENS STØRSTE HUMANITÆRE SERVICEORGANISASJON. I NORGE ER DET CA 13 500 LIONSMEDLEMMER FORDELT PÅ 515 KLUBBER. DET ER LIONSKLUBBER I NESTEN ALLE LANDETS KOMMUNER.

Lions samler inn penger til både lokale, nasjonale og internasjonale formål. Fureneset Aktivitetssenter er et slikt lokalt formål, hvor både Lionsklubbene i Sandnes og Gjesdal har bidratt, men også Lions nasjonalt og internasjonalt. Blant nasjonale formål kan nevnes narkotikaforebyggende arbeid, Lions førerhundskole og Røde Fjær-aksjonene, hvor det blant annet er samlet inn penger til kreftforskning- og rehabilitering. Internasjonalt bevilges penger til et utall prosjekter, men ett av de viktigste er uten tvil øyehelseprosjektet i Uganda, hvor Lions har forpliktet seg til å samle inn millioner av kroner.

Mer om Lionsbevegelsen kan du lese her.Løsningen er levert av: Commentum Forlag AS
Powered by: www.i-tools.no